dimecres, de juliol 7

Energia positiva


En els temps que corren s'ha instal·lat la queixa permanent, tot està malament, tot és nefast... però no tothom es queixa, hi han persones i col·lectius que malgrat les dificultats lluiten per sobreviure i per assolir els seus objectius. Un cas és el dels Nois de la Torre, colla castellera que celebra els 35 anys de la seva creació i que fa 35 anys recuperava una tradició perduda durant la foscor de la dictadura. 35 anys d'il·lusions i de dificultats, però la perseverança, l'esforç i la identificació amb la torre els ha fet arribar a aquest aniversari amb uns dels seus millors moments com a colla, tant en l'ambient com a grup, com els castells que ens ofereixen a les places dels pobles catalans.

Però avui també és un dia especial, avui una companya presentarà a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Torredembarra el seu primer llibre, una novel·la policíaca ambientada a la ciutat de Tarragona. Dic especial, perquè conec a la Belén Márquez, perquè l'he vist en els darrers anys escriure, l'he vist plena d'il·lusions, l'he vist plantant cara a les dificultats per veure la seva obra publicada. L'he vist patir, sempre amb un somriure, l'he vist lluitar i no baixar la guàrdia, convençuda que el seu treball era bo i suficient per ser publicat.

Avui la Belén Márquez inicia un camí sense retorn en el seu somni de ser una escriptora que ens explicarà coses, que ens recrearà històries fantàstiques i d'altres realitats crues i dures. La Belén ja no para, avui a les 8 del vespre ens explicarà la seva novel·la policíaca “Sin pedigrí”.

La trajectòria de la Belén no s'atura avui, fa poques setmanes una editorial es va interessar per el seu treball “El Paladín de la Reina”, una treball que aviat veurem a les llibreries.

Endavant amb els nostres somnis!