divendres, de juliol 16

PRESSUPOST 2010: La tupinada

Per primer cop, en els set anys que porto de regidor, un alcalde de Torredembarra no ha permès rectificar un error/confusió de vot. Hi ho fa després de convocar un ple extraordinari per debatre el Pressupost Municipal 2010, 24 hores abans, aprofitant que es estiu, festa major i que la regidora de l'ABG Iris Gual s'agafa uns dies de merescudes vacances.

Aprofitar que una regidora de l'oposició no hi és, per garantir-se l'equip de govern l'aprovació d'un pressupost, és d'aquelles estratègies moralment complicades, però aprofitar-se d'una confusió en el vot per a la ratificació del ple extraordinari -pas imprescindible per tirar endavant el ple-, i negar-se (l'alcalde) a acceptar la rectificació de vot encara complica més la situació.

Gràcies a la “generositat” de l'alcalde, he viscut una festa major trista , no pas per el resultat de la votació, si no per la falta de solidaritat cap a un company de plenari. Estic dolgut, però no estic enfadat, he passat uns dies dolents però el suport de molta gent via carrer, correus electrònics i sms, m'han ajudat a aixecar-me amb il·lusió i força per avançar i continuar lluitant.

Poques coses canviaran en el futur, continuaré treballant en positiu i assumeixo els errors, però tot queda, i el fracàs d'un equip de govern incapaç de negociar amb tranquil·litat uns pressupostos austers queda en evidència.

Avui l'alcalde és feliç perquè s'ha tret del damunt un greu problema com era el pressupost municipal, i ho ha fet traslladant la pressió cap a la meva persona, coneixedor que no acceptar la rectificació de vot m'estava creant un problema polític i personal.

Accepto la pressió i l'error, però és evident que aquest dimecres s'ha traçat una línia vermella que no es tornarà ha creuar.

Per començar proposaré, la propera setmana, als companys de l'ABG poder impugnar el ple del dimecres, el ple de la tupinada i de la vergonya.