dilluns, de setembre 18

Carta al megaconseller Nadal sense resposta


A l’atenció del Conseller de Política Territorial de la Generalitat de Catalunya, Sr. Joaquim Nadal.

Benvolgut,

Represento la veu d’una de les 27 entitats, totes elles del Camp de Tarragona, convocants de la manifestació que hem preparat pel proper 10 de setembre, vigília de la Diada Nacional de Catalunya, per demanar a les administracions que facin tot el possible per aturar el projecte urbanístic anomenat Pla Parcial Muntanyans II.

El desembre de 2004 el seu departament va decidir suspendre l’aprovació definitiva del projecte, reconeixent que el Pla Parcial Muntanyans II està ubicat en zona inundable, (és el tram final del Torrent d’en Gibert). Des de llavors la ciutadania de Torredembarra i del Camp de Tarragona han pogut conèixer la realitat del projecte Pla Parcial Muntanyans II.

Són tres els arguments fonamentals que han produït el rebuig social del pla Parcial Muntanyans II:

Seria una urbanització construïda damunt de terrenys declarats com a inundables d’alt risc, que vol dir que com a mínim un cop cada 50 anys les avingudes d’aigües poden afectar a les persones i als béns materials que hi hagi damunt dels terrenys (habitatges, vehicles...).

Tancaria l’únic connector biològic que li queda a l’Espai d’Interès Natural (EIN) Muntanyans. Un fet que aniria en contra del projecte Xarxa Natura 2000, que diu que tots els espais naturals hauran d’estar interconnectats per permetre la mobilitat de la fauna.

Va en contra del model urbanístic del segle XXI, un model que parla de la cohesió dels nuclis i desenvolupament sostenible, però en cap cas parla de fer urbanitzacions disperses pel territori.

La pressió ciutadana ha fet que la majoria de partits polítics del nostre territori hagin canviat de postura. La majoria de partits que en el seu moment van votar a favor del projecte ara han rectificat i s’han posicionat obertament favor d’aturar-lo. L’actitud de la ciutadania i la postura de la majoria de partits polítics són per nosaltres un argument més per tal que el Govern de la Generalitat i el Govern Central es posin d’acord per aturar el projecte Pla parcial Muntanyans II.

Per fer més efectiva la lluita, li demanem que s’afegeixi al treball del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya i del Ministeri de Medi Ambient del Govern Central per adquirir 83.000 m2 dels terrenys afectats.
També li demano que el PSC, l’únic partit que fins ara vota en contra de les mocions que demana aturar el projecte (vot en contra en l’Ajuntament de Torredembarra i abstenció en el Consell Comarcal del Tarragonès), es posicioni amb la voluntat majoritària del conjunt de la societat del Camp de Tarragona, que és la d’aturar Muntanyans II.

Aprofito aquest escrit per demanar-li una reunió, per tal de poder compartir les sensibilitats de centenars de ciutadans que s’oposen al projecte. Esperem que aquesta reunió, pugui servir per a què, tant el seu Departament com el partit que vostè milita, s’afegeixin al rebuig d’aquest Pla Parcial.

Atentament,

Lluís Suñé

Regidor a l’Ajuntament de Torredembarra
Vicepresident del Consell Comarcal