divendres, de setembre 15

Nota de premsa - 15/09/06


Nota de premsa

L’Alternativa Baix Gaià fa una valoració positiva de la manifestació del 10 de setembre, i fa crida a la mobilització ciudadana

Des de l’Alternativa Baix Gaià fem una valoració molt positiva de la manifestació del 10 de setembre, indiscutiblement, Torredembarra va viure una de les jornades de mobilitzacions més importants de l’actual democràcia. Més de mig miler de persones ompliren el Carrer Antoni Roig amb un sentiment unànime, aturar el Pla Parcial Muntanyans II.

Des de l’ABG volem agrair al més de mig miler de persones que van acudir a la convocatòria i a totes les entitats que conjuntament amb l’Alternativa Baix Gaià, vam convocar aquesta manifestació. Gràcies, doncs. a les 27 entitats es va poder garantir una presència àmplia de tots els sectors de la nostra Vila. L’engrescament de la població de Torredembarra per fer visible el seu rebuig al Pla Parcial Muntanyans II va fer perdre la por a manifestar-se i sortir al carrer. També volem agrair la col·laboració de l’actor Carles Martínez (de Lo Cartanyà) per la lectura del manifest, a en Pere Abadia, poeta de Torredembarra i membre de l’Alternativa Baix Gaià, per haver llegit un dels seus treballs, a l’Assemblea de Joves del Baix Gaià, per el treball en l’organització i per la lectura del seu manifest, i a la Policia Local, per la col·laboració en el desenvolupament de la manifestació.

L’Alternativa Baix Gaià va anunciar aquesta i altres accions de protesta contra el Pla Parcial Muntanyans II en una activitat feta al mateix espai amenaçat a principis del mes de d’agost. L’acció fet in situ va servir per iniciar una campanya de mobilització ciutadana. La primera d’elles va ser la manifestació esmentada, a la qual es van adherir com a convocants 27 entitats més.

El motiu d’aquesta decisió (intensificar els actes de protesta) és perquè la Comissió d’Urbanisme de la Generalitat de Catalunya va aprovar definitivament projecte definitiu del Pla Parcial Muntanyans II el mes de juny. A més, la Ministra Narbona va fer declaracions dient que l’aprovació definitiva complicava el procés de compra dels terrenys afectats.

Per aquests motius, l’Alternativa Baix Gaià ha convocat una assemblea extraordinària per el proper dimecres 20 de setembre per decidir el calendari accions al carrer. Accions que hauran de servir per a pressionar a les administracions per tal que adoptin les mesures necessàries per aturar el Pla Parcial Muntanyans II.

En aquest sentit, vam demanar per escrit al Conseller de Política Territorial, el Sr. Nadal, una reunió per demanar-li que s’afegís a les reivindicacions de la població de Torredembarra. Tres setmanes després de la carta encara no hem rebut resposta.

Alternativa Baix Gaià