dijous, de setembre 14

Nota de premsa del GEPEC contra el sr. Suñé

Com podeu veure, ja no tant sols l'estat i el poder econòmic ens foten canya. Ara un suposat ecologista, actualment al servei d'ERC i anteriorment proper a CIU, i que ara gestiona el grup ecologista GEPEC, ha decidit incorporar-se a la brunete del Camp de Tarragona per intentar enfonsar-me políticament. L'única pena de tot plegat son els socis i socies del GEPEC, persones que lluiten per un territori més coherent. Estic pensant en fer-me militant del GEPEC per demanar la dimissió del sr. que ha fet aquesta nota de premsa. Es conya, es clar!

Salut!


Nota de premsa - GEPEC

Recentment s'han publicat a diversos mitjans de comunicació unes declaracions de Lluís Suñé, Regidor de Medi Ambient de Torredembarra que acusava al GEPEC d'haver “donat el vist-i-plau al primer projecte d'urbanització a l'àrea” de Muntanyans II. El GEPEC-EdC lamenta profundament que el Sr. Suñé hagi acusat l'entitat de quelcom que mai ha fet, ans al contrari. El GEPEC-EdC va donar còpia a particulars i als politics municipals de la informació acabada d’aconseguir d’un informe elaborat pel Ministerio de Medio Ambiente que recomanava la compra dels terrenys. D’aquesta manera es revifava la reivindicació per la preservació de la zona. És més, el GEPEC-EdC probablement ha estat l’únic que ha presentat al·legacions al Pla General contra la urbanització de Muntanyans II i ha estat sempre en contra del projecte. Cosa que no pot dir el Sr. Suñé que va votar a favor de presentar un recurs contra una decisió de la Generalitat d’aturar temporalment la urbanització. Aquesta iniciativa va permetre donar més temps per a tirar endavant accions legals, econòmiques, socials i tècniques per a intentar preservar la zona Muntanyans II. En aquells temps el regidor acusava a la Generalitat d'actuar contra l'autonomia municipal.

La greu acusació del Sr. Suñé es basa en tergiversar malintencionadament un informe no vinculant (perquè no tenim cap potestat ni competència legal decisòria). GEPEC-EdC ha estat l'única entitat que ha presentat informes perquè, en cas de construir-se, per comptes de plantar palmeres o gespa, per exemple, es recreï la vegetació autòctona en l'espai alliberat com a zona verda. Si aquest és l'argument fonamental de l'acusació del Sr. Suñé és tan pobre que atempta contra la intel·ligència de les persones.

El GEPEC-EdC recorda que la documentació urbanística és d'accés públic i agrairia que el senyor Lluís Suñé aportés la documentació segons la qual el GEPEC-EdC dóna el vist-i-plau per a la urbanització dels voltants de l'EIN.

El GEPEC-EdC exigeix al regidor de Torredembarra, Lluís Suñé, que es retracti públicament d'aquestes acusacions. En cas contrari, GEPEC-EdC es reserva el dret de prendre les accions legals oportunes per preservar el bon nom de l'entitat que porta mes de vint anys en la defensa del medi ambient i del territori.

Les acusacions que el Sr. Suñé fa al GEPEC es poden entendre en clau electoralista, però altra vegada s'equivoca. Primer perquè el GEPEC no és un partit polític ni una coalició que es presenti als comicis (no es l'objecte social de l'entitat) i pugui esgarrapar vots a ABG, per tant no som un enemic a abatre i segona perquè cercar protagonismes injustificats no és el millor mètode per lluitar per la preservació de Muntanyans II. La protecció d'aquesta zona no s'ha de plantejar com a un joc competitiu a veure qui fa més i més en solitari.

GEPEC-EdC també vol explicar que la Plataforma Salvem els Muntanyans, porta un any i mig treballant intensament per a la preservació d'aquesta zona. Aquesta Plataforma està formada per persones de diferents ideologies, moltes d'elles sense pertànyer a cap partit polític ni grup ecologista mereixent un respecte. GEPEC-EdC vol recordar que ni el propi GEPEC-EdC ni la Plataforma són partits polítics contra els qual s'ha de lluitar per esgarrapar uns vots a nou mesos de les eleccions.

Aprofitant l'avinentesa i malgrat que les formes despreciatives cap al moviment social utilitzades no agraden gens al GEPEC-EdC, la convocatòria efectuada pel senyor Lluís Suñé d'una manifestació contra la construcció a Muntanyans II pel proper 10 de setembre, rep total suport per part del GEPEC-EdC que convida a la ciutadania a participar-hi massivament.

El criteri del GEPEC-EdC continua sent el de prioritzar la protecció dels Muntanyans davant del propi protagonisme o el de perjudicar-lo promovent la discussió entre les entitats que volen conservar-lo. A partir d’aquesta nota de premsa GEPEC-EdC no continuarà públicament amb aquesta polèmica.

El que hem de fer és unir esforços contra aquelles iniciatives que accepten o promouen aquest urbanisme insostenible. I no som ni el GEPEC-EdC ni el senyor Lluís Suñé els que ho estem promovent. D'aquí la nostra sorpresa.

Reproducció del comunicat del Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes del Camp