dilluns, de febrer 18

EPM i ICV, compromís amb Catalunya





Ahir en Jaume Renyer publica al seu bloc, http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/82067 un seguit de consideracions cap a Iniciativa i cap a les EPM (Entesa pel Progrés Municipal). Les EPM, en soc membre de la direcció Nacional, aglutinen a 140 regidors i regidores, i gestionem 15 alcaldies. La vocació de les EPM es treballar per Catalunya des del municipalisme, de fet la primera EPM del país va ser la CUP d'Arbúcies. Les EPM sí que apostem, sense complexes per l'autodeterminació de la nació catalana, així ho diuen els documents de les Assemblees Nacionals.
Les EPM, som l'organització que hem apostat per crear una assemblea de càrrecs electes pel dret a decidir, http://www.decidim.cat/ , una udalbitza a la catalana, ón més de 800 regidors i regidores ja s'han afegit, que si tot va bé, aquest any es convocarà la primera assemblea. La gent de les EPM, som gent compromesa per les llibertats de la nostra nació. Un cas recent es la del exalcalde de Santa Coloma de Cervelló (EPM), imputat per l'Audiència Nacional per “suposat” enaltiment al terrorisme, al dedicar un carrer al Jaume Martínez Vendrell.



Aquest fet es contradiu amb el que va passar a l'Ajuntament de Tortosa fa dues setmanes, ICV va presentar al plenari una moció que demanava canviar el nom d'un grup de cases conegudes popularment per 13 de Gener, data que van entrar les tropes feixistes a la ciutat, i canviar el nom de Plaça Espanya per Plaça de l'Ajuntament, canvi de nom també imposat per els franquistes. ERC i CIU van votar en contra, entrant també en fortes contradiccions ideològiques i emprenyant a les mateixes bases. No per això jo puc afirmar que ERC ha deixat l'independentisme, però sí que puc afirmar que no tothom actua igual, però també vull deixar clar que alguns partits polítics estem evolucionant, i puc assegurar que les EPM apostem per el dret a l'autodeterminació del poble català.