dijous, de febrer 21

No soc catalanista?



Llegeixo la darrera nota de premsa d'ERC, i arribo a una dura conclusió, no soc catalanista. "cap vot sobiranista pot anar a candidats contraris a la independència". Jo em pensava que ho deia per els regidors d'ERC de Tortosa que van votar en contra de la moció que va presentar ICV, per treure el nom Plaça Espanya i per treure el nom a un conjunt de cases que van ser batejades pels franquistes sota el nom de 13 de gener, data que recorda l'entrada de les tropes feixistes a Tortosa. Però no, no parla dels seus regidors, parla de la resta de candidats que ens presentem a les eleccions al congrés espanyol. Ara resulta que el candidat d'ERC a la demarcació es l'únic candidat independentista.


Revisant hemeroteques, a través d'internet, he trobat similituds de l'ERC d'avui, amb la CIU de tota la vida, "nosaltres som Catalunya", ens deien històricament els líders polítics de CIU. I ara, ens trobem amb una ERC que definitivament ha decidit ser l'hereva de la tradició política de la CIU del pujolisme, vinculant pais amb partit.


Catalunya pertany al poble i el poble es qui ha de decidir que ha de ser Catalunya en el futur, i els polítics tenim l'obligació d'escoltar i ejecutar la voluntat popular, mai imposar la voluntat d'un col·lectiu, en aquest cas, la voluntat d'un partit polític. Quan els partits polítics diem que cal separar l'església de l'estat, també caldrà afegir-hi, que caldrà separar partits polítics dels sentiments d'un poble.