dilluns, de juny 2

Muntanyans II: 10 milions de desil.lusions



En els pressupostos de l’estat del 2008, el grup parlamentari d’ICV – IU, va negociar un seguit d’esmenes, a canvi de ser acceptades el grup parlamentari es comprometia a abstenir-se, permetent així que els pressupostos es poguessin aprovar. Una de les esmenes, defensada per l’incansable Joan Herrera, era la xifra de 10 milions d’euros per poder utilitzar-los per la compra de Muntanyans II. Han passat 6 mesos, i els 10 milions encara estan sense gastar.

El Departament de Medi ambient i Habitatge, gestionat pel Conseller Francesc Baltasar, tenia que haver avançat per poder buscar solucions, per aturar la vergonyosa urbanització que s’està construint en el tram final del Torrent d’en Gibert. Zona considerada altament inundable, avalat per tècnics i per els avis i avies de Torredembarra i Creixell, que han vist amb els seus propis ulls la violència de les aigües. Però no ho ha fet, tot el contrari, el Conseller de Medi Ambient i Habitatge ha estat un Conseller més de PSC, un PSC que tenia clar, a través del Departament de Política Territorial, que Muntanyans II es tenia que edificar, costés el que costés. La feina que ha fet el Departament de Medi Ambient en el tema de Muntanyans ha estat, i és, lamentable. La desinformació ha estat la tònica habitual, deixant passar els mesos, permetent que Muntanyans II ja tingui fets, avui, els carrers i les voreres, tant sols pendents que es donin les primeres llicències d’edificació.

L’Ajuntament de Torredembarra no ha bellugat un sol dit per aturar l’urbanització Muntanyans II, però el Departament de Medi Ambient i Habitatge tampoc. Cal recordar que el Conseller Baltasar ha anul·lat, a darrera hora, fins a quatre reunions amb l’Ajuntament de Torredembarra, fent sentir setmana darrera setmana, vergonya als homes i dones de ABG-EPM de Torredembarra.