dissabte, de juny 28

Publicat al Diari El Punt


dissabte, 28 de juny de 2008



L'oposició majoritària de la Torre rebutja gran part de les iniciatives proposades per l'equip de govern




Els grups contraris al govern van escenificar així l'actual paràlisi




E.VALCÁRCEL. Torredembarra




L'equip de govern de Torredembarra no va poder aprovar en el ple d'ahir les dues modificacions puntuals del PGOU que consideraven «urgents». L'oposició va votar majoritàriament en contra de la modificació que havia de permetre avançar la remodelació de la zona dels Filadors i també va rebutjar la iniciativa per millorar el sector del Portal de Padrines. L'oposició va expressar així l'opció de paralitzar la feina fins que no es resolgui la situació de l'equip de govern, que es troba en minoria.

Els membres de l'ABG van ser els únics que van intervenir al ple municipal d'ahir. / Foto: ACN


Ahir es va dur a terme el segon ple de l'Ajuntament de Torredembarra amb una oposició majoritària després de la marxa dels regidors d'ERC i la GIT i d'una regidora socialista. Com calia esperar-ho, l'equip de govern, actualment format exclusivament per quatre regidors socialistes, no va poder aprovar la majoria de les iniciatives que considerava urgents per portar a terme la remodelació del carrer Filadors i la millora del sector del Portal de Padrines, en el marc del pla general d'ordenació urbana.


Amb els seus vots en contra l'oposició, ara majoritària, va voler expressar la seva voluntat de aparcar els temes municipals per resoldre definitivament l'actual situació de l'equip de govern. Amb relació a la possibilitat de presentar una moció de censura contra l'actual alcalde del municipi, Manuel Jiménez, i els altres tres regidors socialistes, els grups de l'oposició van explicar que s'ajornarà, ja que esperaran que es formi un govern estable.


L'única proposta que es va aprovar va ser la de menys importància, segons informaven fonts de l'Ajuntament, que es va aprovar a causa d'empatar dues vegades amb els vots a favor i en contra.
L'ABG espera «una aposta decidida per un govern que generi il·lusió»
EL PUNT. Torredembarra

Enmig de la crisi permanent que viu l'equip de govern i, de retruc, l'Ajuntament de la Torre, el grup de l'Alternativa Baix Gaià (ABG) va emetre un comunicat en què reivindica la decisió que va prendre fa un any de quedar-se a l'oposició, en argumentar que no es donaven els mínims necessaris per crear una majoria sòlida de govern. Ara, l'ABG veu aquella determinació com «plenament justificada tenint en compte com s'han succeït els esdeveniments». «Malgrat tot, la feina feta pels nostres regidors ha estat en tot moment responsable, oposant-nos a les propostes que no coincidien amb el nostre programa però donant suport a les iniciatives en què ens oferien la informació suficient o s'incorporaven les nostres aportacions», defensa el grup, que diu que els seus objectius de participar de manera activa en la vida política local, implicant el ciutadà i sent coherents amb els ideals de justícia social i defensa del territori, no han canviat. Per això, confia en una rectificació de la «crisi de lideratge, falta de projecte i de capacitat per treballar en equip», que atribueixen no només a l'actual govern socialista, tocat de mort, sinó també als grups que li han donat suport fins fa poc, ja que també denuncien «grans projectes no acabats, mal executats o als tribunals, fruit d'una pèssima gestió urbanística».

L'ABG, que diu que sempre ha mantingut converses amb totes les forces polítiques, espera ara «una aposta decidida per un govern que generi il·lusió en base a un pacte fort que garanteixi unes línies de treball que beneficiïn el conjunt de la població».