dimecres, de gener 9

Eleccions al Congrés - Tarragona Ràdio




01/08/2008


A dos mesos per les eleccions generals, que es faran el 9 de març, la majoria de partits ja han definit qui serà el seu candidat per la demarcació de Tarragona.L’únic que encara NO ho ha fet és Convergència i Unió. El nom que sona amb més força per encapçalar la llista al Congrés és el de l’alcaldessa de Valls, Dolors Batalla. Si es confirma aquesta opció el número 2 seria el tarragoní Raül Font, d’Unió Democràtica. Pel Senat sonen els noms del reusenc Jordi Just i el de l’actual diputat Josep Maldonado. Dilluns que ve el comitè executiu de Convergència proposarà oficialment els candidats. Les llistes es tancaran el 26 de gener. El president de la intercomarcal de Convergència al Camp de Tarragona, Joaquim Nin, explica el procés.


Pel que fa al PSC, aquest dimecres el consell de federació de Tarragona farà la proposta definitiva, que serà ratificada el 19 de gener pel Consell Nacional del partit. El número 1 serà el diputat Francesc Vallès i el número 2 Joan Ruíz.


El PP encara no ha presentat el seu candidat oficialment, però, si no hi ha sorpreses d’última hora, la llista la tornarà a encapçalar el diputat tarragoní Francesc Ricomà. La proposta ha de ser ratificada pels òrgans superiors del partit.


ERC ja ha tancat la confecció de llistes. La de Tarragona l’encapçalarà el senador Lluís Aragonès. En segon lloc ha quedat Jaume Renyer, candidat crític, que es postulava com a número 1.


Lluís Suñé, portaveu de l’Alternativa Baix Gaià i regidor de Torredembarra serà el número 1 d’Iniciativa per Catalunya.