dimarts, de gener 15

La incomunicació com a arma política




Resulta incomprensible que les persones que estem en política decidim entrar en la fase de la incomunicació. La feina que ens toca als polítics és escoltar i gestionar la voluntat popular, qui millor que la ciutadania per detectar les deficiències del carrer?. A l'Ajuntament de Torredembarra s'està vivint una situació extremadament perillosa, la incomunicació de l'equip de govern vers la ciutadania i els partits de l'oposició es comença a fer evident d'una manera escandalosa. La incomunicació com a arma d'autodefensa fa que es prenguin decisions sense el consens d'una majoria, cal recordar que a Torredembarra el govern està format per PSC (5), ERC (2) i GIT (1), i que la majoria de regidors estem a l'oposició CIU (4), ABG (2), ADT (2) i PP (1). Governar en minoria no hauria de ser cap drama si els regidors del govern treballessin buscant el consens en els grans temes de la ciutat, però considero que no és el cas.


Aquest dijous tenim ple, a les 8 del vespre, un ple que ve marcat per el debat dels pressupostos del 2008, una proposta que ens va arribar el 24 de desembre. L'ABG estàvem preparant una proposta per poder buscar el consens dels pressupostos, però a darrera hora han decidit portar a plenari sense el nostre consens, senyal que ja deuen tenir algun recolzament d'algun regidor de l'oposició. Un pressupost de 28 milions d'euros amb fortes retallades econòmiques per segons què, però mantenint i augmentant altres partides... En fi, no us dono més pistes de l'explicació del nostre vot, us convido a que vingueu al ple de proper dijous a les 20h.


Segueixo parlant d'aquest ple, perquè si no en teníem prou amb un punt tant important com el pressupost municipal, l'equip de govern ha decidit incloure a darrera hora, el polèmic contracte de l'aigua. Un tema que està als jutjats pendent de decisions judicials, ara serà debatut d'urgència aquest dijous, sincerament, no entenc res de res.