divendres, de març 28

La demagògia de l'aigua


Aquest article es d'en Jordi Solé, membre de Joves d'Esquerra Verda de Tarragona. No al transvasament, sí a un ús racional de l'aigua!


Salut!



Sobre el debat que s’està produint per la portada d’aigua de Tarragona a Barcelona, vull fer un seguit d’observacions:

Tarragona no té aigua que li sobra, si ens abastim del ministransvasament és que hi ha un dèficit hídric important (solucionable, amb voluntat política, amb mesures d’estalvi d’aigua, que haurien de permetre a mig termini reduir la dependència de l’Ebre).
És cert que no es portarà aigua de l’Ebre directament a Barcelona (tot arribarà lamentablement), però en transvasem de dues comarques més amunt, que els pous es recuperen després d’estar anys castigats abans de l’arribada de l’aigua del ministrasvassament (un contrasentit).

Pensar que la solució de portar aigua a Barcelona serà puntual és difícil de creure, la situació ve d’una desplanificació territorial d’anys, que ha posat tots els esforços en desenvolupar desproporcionadament unes zones de Catalunya en detriment d’altres.

Tot sembla indicar que se’ns comença a preparar el terreny per començar amb qüestions “puntuals” i “d’excepcionalitat”, per després tenir-ho més fàcil per justificar definitivament una interconnexió de xarxes.

Per últim, el xou oportunista que CiU de Tarragona està organitzant, amb benefactors pseudoecologistes al capdavant, és incomprensible i miserable després de recolzar el PHN insolidari del PP. Confirma un “tot s’hi val” per erosionar a qualsevol preu i per qualsevol cosa els partits “okupes” del tripartit. Una mica de seriositat.